Innovatieve verpakkingsoplossingen op basis van kunststoffolies met een AlOx-laag

Onze nieuwste, innovatieve en milieuvriendelijke hoog barrière laminaten op basis van polypropyleen zijn gebaseerd op folies met een laag transparant aluminiumoxide AlOx. De AlOx-laag wordt gevormd in het proces van metallisatie met gelijktijdige oxidatie. Dankzij samenwerking met BOBST, een fabrikant van metallisatieapparatuur, en vele interne tests bij onze klanten, hebben wij hoog-barrière laminaten met een AlOx-laag ontwikkeld die kunnen worden gebruikt als verpakking voor een breed gamma van producten.

BOPP-folies met AlOx-laag hebben de volgende eigenschappen:

  • Volkomen veilig en tasten de menselijke gezondheid niet aan
  • Zeer hoge barrière voor zuurstof en waterdamp
  • Zeer transparant
  • Geschikt voor het verpakken van producten die in een magnetron moeten worden verwarmd – de AlOx-laag is niet detecteerbaar door een metaaldetector
  • Ze kunnen worden gebruikt als onderdeel van laminaten met of zonder bedrukking
  • Ze bieden de mogelijkheid om de houdbaarheid van het product te verlengen in transparante verpakkingen

De hieronder voorgestelde nieuwe, gemakkelijk te recycleren structuren van monomateriaalverpakkingen met een AlOx-laag hebben hoge barrièreparameters:

OTR<1,5 cm3/m2*24h en WVTR<1g/m2*24h, die een veilige opslag van levensmiddelen garanderen.

Het doel van Nordex Flexibles is recycleerbare laminaten te produceren die voldoen aan de verwachtingen van de markt. BOPP AlOx/print/BOPP laminaten maken het mogelijk meerlaagse laminaten af te schaffen zonder significant verlies van hun barrière-eigenschappen. De mogelijkheid van een dergelijke verandering is een innovatieve doorbraak in duurzame verpakkingsprocessen.

Behalve op BOPP-folie wordt de AlOx-laag ook toegepast op PET-folie. In de toekomst zal het proces ook worden uitgevoerd voor PE MDO-folie. Dankzij de beschikbaarheid van de AlOx-laag op verschillende kunststoffolies wordt het mogelijk homogene laminaatstructuren te produceren die voldoen aan de pro-ecologische trends op de verpakkingsmarkt.

Duurzame ontwikkeling is momenteel een van de belangrijkste doelstellingen van Nordex Flexibles. Nieuwe verpakkingsoplossingen op basis van de AlOx-laag bepalen de richting van de veranderingen in de geproduceerde laminaten en garanderen onze klanten een veilige verpakking met een minimale impact op de natuurlijke omgeving.